2022-11-16 12:00Press release

Nytt rekordår för Casall – ökar omsättning och resultat

Casall Sport fortsätter växa och gör ytterligare ett rekordår för det brutna räkenskapsåret 2021/2022. Ett viktigt styrkebesked som visar relevansen i Casalls position som pionjär inom högkvalitativa träningskläder och träningsredskap, med hållbarhet i fokus. Omsättningen landar på 294 msek vilket är en ökning med 16% mot starka jämförelsetal.

Trots en vikande sportmarknad under 2022, där HUI Sportindex har rapporterat en negativ utveckling samtliga tre kvartal, fortsätter Casall Sport att öka omsättningen. Räkenskapsåret 21/22 som avslutades 30:e september stängdes med en tillväxt på 16% vilket innebär en omsättningsökning med hela 40% över en tvåårsperiod.

Vi har haft ett år fullt av utmaningar, precis som många andra. Vi hade bl a en stor del av vår produktion i Ukraina som vi snabbt blev tvungna att omlokalisera när kriget bröt ut. Omsättningssiffrorna är också påverkade av att vi har avslutat vår försäljning till Ryssland men också av att vi har stramat åt vår distribution och rensat bort ett flertal återförsäljare med alltför aggressiv kampanjstrategi, för att värna vårt varumärke. Att vi trots detta gör ytterligare ett så starkt år visar att utvecklingen av vårt sortiment och varumärke varit extremt stark och relevant", säger Nanna Hedlund, VD Casall Sport.

Omsättningsökningen drivs av både nya kunder, marknader och kategorier såväl som ökade volymer. Viktigaste tillväxtmarknader under året är Norge, Spanien och DACH området. Även resultatutvecklingen har följt med och Casall Sport stärker ytterligare det stora resultatlyft som gjordes föregående år (från 2,4% till 8,4%) och rapporterar ett EBITDA på 8,5%.

"Vi är ödmjuka inför den utmanande och osäkra marknaden vi står inför men går ändå in i det nya året med gott självförtroende. Vår införsäljning av SS23 kollektionen har nått nya rekordnivåer och vi ser en tydlig effekt av våra satsningar på att vässa vår design ytterligare - utan att kompromissa med ledande kvalitet, funktion och framförallt hållbarhet. Även vår egen e-handel visar stark tillväxt - för oktober, första månaden i vårt nya räkenskapsår, växte vi med 46% vilket vi tolkar som att vi fortsätter att ta marknadsandelar”, fortsätter Nanna Hedlund.

För ytterligare information, bilder etc, vänligen kontakta:
Nanna Hedlund, VD Casall Sport, 076-887 21 77, nanna.hedlund@casall.se
Sofia Brandberg, CMO Casall Sport, 076-723 31 54, sofia.brandberg@casall.seAbout Casall

Casall Sport AB startade år 1984 med viljan att utveckla det absolut bästa inom träningskläder och hemmaträningsredskap. Sedan start har kvalitet, design, innovation och en hög etisk standard konsekvent varit i fokus och Casall är idag en ledande auktoritet inom träning i Sverige. Casall säljs på 26 marknader världen över hos bl a Selfridges, El Corte Ingles, Zalando, sportfackhandel och via Casall.com.