2022-04-05 08:19Press release

Casall lanserar ny kollektion – och utvidgar sin hållbarhetsgaranti

Casall lanserar en färgfylld kapselkollektion och passar samtidigt på att utvidga sin hållbarhetsgaranti till ytterligare en signaturkvalitet. Som pionjärer inom högkvalitativa funktionsmaterial för träningskläder har Casall fyra signaturkvaliteter med olika egenskaper där nu samtliga kvaliteter är tillverkade av återvunna material och omfattas av en hållbarhetsgaranti. Garantin innebär ett löfte om att tightsen kommer se lika snygga ut, och sitta lika perfekt, efter mer än 200 tvättar – det är hållbarhet på riktigt.

De högpresterande tightsen i den nya kollektionen är tillverkad i Casalls baskvalitet, Smooth Shaping, som därmed gör superflexibla och formande Sculptify®, högpresterande kompressionstyget Hold-on-tight®, samt det multifunktionella Toning Touch® sällskap i hållbarhetsgarantin.

Med fyrtio års erfarenhet vet vi att hemligheten till den perfekta passformen – som också håller över tid genom mycket tränande, stretchande och tvättande – är högteknologiska premiumtyger. Vi har därför varumärkesregistrerat våra signaturkvaliteter som också genomgått rigorösa tester. Perfekt passform, högteknologisk funktion, hållbart producerade – du kan faktiskt få allt, säger Nanna Hedlund, VD på Casall Sport.

Designmässigt är stommen i kollektionen den nya tightsmodellen Casall Overlap High Waist Tights. Modellen ger en maximalt smickrande siluett för midja och höft – samtidigt som den med sin v-form fram flirtar med den begynnande trenden av lägre skurna midjor. Tyget Smooth Shaping är tillverkat av återvunna fibrer och har en lätt kompressionskänsla och hög opacitet.

Vi har velat skapa en kapselkollektion som du känner dig smashing i - samtidigt som den presterar perfekt i de tuffa träningspassen. Stilsäkra vårfärger som rosa och grön mint kompletteras av vitt och svart i denna kollektion som leker med asymmetriska linjer och designillusioner för en look som är lika snygg på som utanför gymmet, säger Angelica Eichler, Head of Design på Casall.

Kapselkollektionen lanseras den 7:e april - på Casall.com och hos utvalda återförsäljare

  • Casall Overlap High Waist Tights - Rek pris 799 SEK
  • Casall Overlap High Waist Biker - Rek pris 699 SEK
  • Casall Overlap Crop Longsleeve - Rek pris 599 SEK
  • Casall Overlap Crop Top - Rek pris 499 SEK
  • Casall Favourite Crop Hoodie - Rek pris 799 SEK  

 

Casall Overlap High Waist Tights


About Casall

The birth of the first Casall collection in a gym in 1984 showed the way: a holistic training brand from Sweden that combines a ‘Total Wellness’ vision with textile innovation. The key to our success lies in our state-of-the-art fabrics and in our pioneering spirit: creation of innovative products, research into new training methods or eco-responsibility.