2021-03-22 16:00Press release

SEE YOU IN COURT! CASALL LANSERAR STILSÄKER KOLLEKTION FÖR PADEL & TENNIS

Den 30:e mars lanseraCasall en damkollektion speciellt utvecklad för racketsport och tar därmed sina högkvalitativa funktionsmaterial och sitt stilsäkra uttryck in på padel- och tennisbanorna. 
 
Kollektionen, som är tillverkad av premiumtyger i polyamid, består av kjolar, toppar och en klänning. Med hållbarhet i fokus är samtliga plagg tillverkade i Europa och merparten dessutom av  återvunna material.  
 
Som vid all Casalls kollektionsutveckling är varje plagg utförligt testat i träningsmiljö, i detta fall av professionella padel- och tennisspelare, och anpassade efter olika preferenser.  

Vi har velat utveckla de optimala plaggen för racketsport genom att använda våra kvalitetstyger in i minsta detalj och fokusera på perfekt passformi kombination med maximal rörelsefrihetVi ville också göra dem så stilsäkra att du lika gärna bär dem utanför banan.Kollektionen har en grafisk bas i svart och vitt, kompletterat med en grön nyans vi kallar Northern Green, inspireraav vårt skandinaviska DNAoch vår längtan till naturen ett år som detta,säger Marie FredrosHead of Design på Casall Sport. 

Kollektionen har två tydliga stilar; en klänning och ett tvådelat set i återvunnen polyamid med en traditionellt sportig känsla – och ett tvådelat set i ribbstruktur som är mer modebetonatRibbstrukturen är tät och blank, vilket ger en lyxig, lätt känsla som framhäver kroppsformen.  

Vi har haft en stor efterfrågan på Casallplagg utvecklade för raketsport där många saknat plagg i de kvalitetstyger vi arbetar med. För oss har det varit viktigt att inte kompromissa och även t ex innershorts är tillverkade i samma fina kvalitet som våra signatur-tights. Det gör plaggen överlägset sköna att träna och spela i,med en passform som håller över tid, säger Nanna Hedlund, VD på Casall Sport. 

 

Casall Court Collection lanseras 30:e mars exklusivt på Casall.com men kommer även finnas hos utvalda återförsäljare inom kort. I Sverige t ex hos NK, Kungliga TennisbutikenHotel Skansen Båstad, Sankt Jörgen Park Resort och Wakakuu 

Prisuppgifter; 
Court Dress Rek pris 899 SEK 
Court Elastic Skirt Rek pris 599 SEK 
Court Rib Skirt Rek pris 699 SEK 
Shiny Rib Crop Top Rek pris 599 SEK 
Iconic Racerback Rek pris 499 SEK About Casall

Casall Sport AB startade år 1984 med viljan att utveckla det absolut bästa inom träningskläder och hemmaträningsredskap. Sedan start har kvalitet, design, innovation och en hög etisk standard konsekvent varit i fokus och Casall är idag en ledande auktoritet inom träning i Sverige. Casall säljs på 20 marknader världen över.


Contacts

Retail Operations Manager
Anna Söderberg