2022-11-16 12:00Press release

Nytt rekordår for CASALL – øker omsetning og resultat

Casall Sport fortsetter å vokse og gjør ytterligere et rekordår for det avvikende regnskapsåret 2021/2022. En viktig styrkebeskjed som viser relevansen i Casalls posisjon som pioner innom høykvalitets treningsklær og hjemmetreningutstyr, med holdbarhet i fokus. Omsettningen lander på 294 msek som er en økning på 16%  mot allerede sterke 20/21 tall.

Til tross et sviktende marked i sport under 2022, der Norsk Sportsbransjeforening har rapportert en negativ utvikling samtlige tre kvartal, fortsetter Casall Sport å øke omsetningen.  Regnskapsåret 21/22 som ble avsluttet 30 september stenges med en tilvekst på 16% , noe som innebærer en omsettningsøkning med hele 40% over en toårsperiode.

"Vi har hatt et år fullt av utfordringer, akkurat som mange andre. Vi hadde bl a en stor del av vår produksjon i Ukraina som vi ble tvunget til å omlokalilisere når krigen brøt ut. Våre omsteningstall er også påvirket av at vi har avsluttet alt salg til Russland, og at vi også har ryddet i vår distrubisjon og tatt vekk flere kunder med alt for aggressiv kampanjestrategi, for å verne varemerket. At vi til tross for dette gjør ytterligeree et sterkt år, viser at utviklingen av vårt sortiment og varemerke har vært ekstrem sterk og relevant" sier Nanna Hedlund, CEO Casall Sport.

Omsetningsøkningen drives av både nye kunder, markeder og kategorier såvel som vekst i volum. Våre viktigste tilvekstmarkeder under året er Norge, Spania och DACH området.  Resultatutviklingen har også fulgt med og Casall Sport styrket ytterligere det store resultatløftet som ble gjort foregående år (fra 2,4% till 8,4%) og rapporterer et EBITDA på 8,5%.

”Vi er ydmyke for det utfordrende og usikre markedet vi står ovenfor, men går inn i det nye året med god selvtillit. Vårt innsalg av SS23 kolleksjonen har nådd nye rekordnivåer og vi ser en tydelig effekt av at våre satsninger på å spisse til vår design ytterligere - uten å kompromisse med kvalitet, funksjon og fremfor alt holdbarhet. Også vår egen e-handel viser sterk tilvekst - for oktober, første måneden i vårt nye regnskapsår, vokste vi med 46% noe vi tolker at vi fortsetter å ta markedsandeler”, fortsetter Nanna Hedlund, CEO for Casall Sport.

For ytterligere informasjon, bilder etc, ta kontakt med:
Nanna Hedlund, VD Casall Sport, 004676 887 21 77, nanna.hedlund@casall.se
Sofia Brandberg, CMO Casall Sport, 004676 723 31 54, sofia.brandberg@casall.se


About Casall

Casall Sport AB ble startet år 1984 med fokus på å utvikle det absolutt beste innen treningsklær og hjemmetreningsutstyr. Siden start har kvalitet, design, innovasjon og en høy etisk standard konsekvent vært i fokus og Casall er idag en autoritet innen trening i Sverige. Casall selges på 26 markeder verden over hos bl a Selfridges, El Corte Ingles, Zalando, sportsbransjen og via Casall.com. Innen Casall Group finnes også Casall Professional, leverandør av professionelt treningsutstyr. Totalt omsetter gruppen for 390 msek.


Contacts

Sofia Brandberg
CMO
Sofia Brandberg