2023-04-19 07:00Press release

Casalls konstnärssamarbete gör yogamattan till heminredning

Casall Sport har som pionjär inom högkvalitativa träningskläder och hemmaträningsredskap en ledande position inom yogamattor sedan många år tillbaka. Nu tar Casall fasta på den växande trenden med hemmaträning och bryter ny mark genom en limiterad upplaga yogamattor där Casall förenar sin ledande expertis med konstnären Emma von Brömssens unika designuniversum - och ger hemmaträningen en självklar plats i vardagsrummet på ett helt nytt sätt. 

Utifrån de senaste årens omvärldsutveckling har såväl träning som återhämtning i hemmet fått allt större fokus och hemmaträning är inte längre bara för de med ett gym i garaget utan i de flesta hem göms idag en yogamatta under sängen eller några vikter i garderoben. Casall utmanar just nu den normen och menar att träningsredskapen inte alls ska gömmas undan utan snarare tillföra något till  heminredningen. Casall förenar därför nu sin världsledande expertis inom yogamattor med Emma von Brömssens unika designuniversum i en limiterad upplaga. 
 
”Vi vill tillföra något helt nytt i kategorin och hylla yogamattan och låta den ta för sig mer. Det gör vi genom att kombinera marknadens bästa funktion & kvalitet med ett konst- och designspråk man inte sett i kategorin tidigare. Vi sökte efter en konstnär med en tydlig skandinavisk estetik som tar en och tar en naturlig plats i ett inredningssammanhang som Emma von Brömssen gör med sina tapeter och textilier. Eftersom mattan håller i många år var det viktigt att hitta en konstnär som också brinner för att skapa en design som är tidlös. När vi dessutom upptäckte att Emma har en egen relation till just yoga så kändes vårt samarbete väldigt naturligt”, säger Lina Forssmed, Head of Assortment & Buying at Casall Sport.  

”Med inspiration från västkusten, segling, sjöbodar, och karg natur har jag skapat detta mönster med graciösa fisktärnor flygande bland moln. Mönstret bjuder på en formlek mellan fåglarnas sirliga vingar och molnens bulliga karaktär, vilket ger en känsla av tyngdlöshet och flödande rörelse. Precis vad yoga handlar om! Jag har valt att kalla mönstret för ”Flowing Wings”. Jag rullar gärna ut min matta i vardagsrummet och yogar en stund mitt i vardagen. Och det gör ju inget om jag glömmer att rulla ihop den igen - den är ju så fin så att den kan få ligga kvar på golvet”, berättar konstnären Emma von Brömssen.  

Casalls yogamatta Grip & Cushion har utsetts till marknadens bästa yogamatta av tidningen Råd & Rön som i omfattande tester utvärderat allt från kemikalieinnehåll till prestanda. En bäst-i-test-utmärkelse som även fler internationella konsumentorganisationer, såsom danska Forbrugerrådet Tænk och österrikiska Verein für Konsumenteninformation (VKI), ger samma yogamatta. 

Grip & Cushion III med Emma von Brömssens motiv lanseras den 19 april 2023 och finns då tillgänglig på www.casall.com samt i Casall brand stores i Stockholm och Köpenhamn. Priset är 1299kr och mattan finns i en mycket begränsad upplaga.  About Casall

Om Casall Casall Sport AB startade år 1984 med viljan att utveckla det absolut bästa inom träningskläder och hemmaträningsredskap. Sedan start har kvalitet, design, innovation och en hög etisk standard konsekvent varit i fokus och Casall är idag en ledande auktoritet inom träning i Sverige. Casall säljs på 20 marknader världen över hos bl a Selfridges, El Corte Ingles, Zalando, sportfackhandel och via Casall.com