2020-06-22 13:55Press release

CASALL SPORT SKALL VÄXA MED NANNA HEDLUND SOM NY VD

Casall Sport AB har sedan 1984 varit en auktoritet inom träningskläder och hemma- träningsredskap med en ledande position inom kvalitet, hållbarhet och innovation. Nu skall bolaget accelerera tillväxten – med ambitionen att dubbla omsättningen - och rekryterar därför en ny VD i form av Nanna Hedlund, som också varit styrelseledamot sedan 2018.

”Vi är väldigt glada över att Nanna Hedlund nu kliver in som VD för Casall Sport. Det är en stor marknadsomställning som pågår och Nannas starka bakgrund från att driva digital tillväxt och stärka kunderbjudanden är exakt vad vi behöver för att realisera våra högt satta ambitioner” säger Carl-Axel Surtevall, grundare och ägare av Casall. som nu återgår till sin tidigare roll som koncernens VD där även Casall Professional AB ingår.

Nanna Hedlund kommer närmast från fyra år i rollen som VD för Polarn O. Pyret där en betydande omställning genomförts för att öka attraktiviteten och relevansen i kunderbjudandet, stärka hållbarhetspositionen, utveckla nya affärsmodeller och driva digital tillväxt. En omställning som under perioden genererat en ökad omsättning med 117 MSEK och stärkt lönsamhet. Nanna har även en bakgrund som Director of Brand, Marketing & E-commerce på KICKS och ansvarade då för den digitala tillväxtresa, omnikanalsutveckling och varumärkesförflyttning som tog bolaget till en ledande position i Norden. 

”Casall Sport är extremt välpositionerat på den globala marknaden med utgångspunkten i genuin produktkunskap och hållbar produktion – i kombination med stilsäker design och ständig innovation. Jag ser därför en enorm potential till stark tillväxt framåt, inte minst via egen e-com, och är övertygad om att vi kan dubbla omsättningen inom de närmsta åren. 

 Jag har också haft förmånen att lära känna bolaget som styrelseledamot och vet därför att det finns ett starkt team på plats och en tydlig ägarvision så jag ser verkligen fram emot att få göra den här utvecklingsresan”, säger Nanna Hedlund. 

Casall Sport säljs idag på ca 20 marknader, primärt genom återförsäljare men har även egna fysiska butiker i Stockholm, Köpenhamn och München. 

Nanna Hedlund tillträder 17:e augusti 2020. 

Frågor;

Carl-Axel Surtevall 070-575 85 45

Nanna Hedlund 076-887 21 77About Casall

The birth of the first Casall collection in a gym in 1984 showed the way: a holistic training brand from Sweden that combines a ‘Total Wellness’ vision with textile innovation. The key to our success lies in our state-of-the-art fabrics and in our pioneering spirit: creation of innovative products, research into new training methods or eco-responsibility.


Contacts

PRESS
GENERAL ENQUIRIES
CASALL AB