2023-01-31 08:00Press release

Casall har verdens første sports-BH med dokumenteret levetid

Iconic Sport Bra Sky blueIconic Sport Bra Sky blue

Casall Sport har som pionerer inden for træningstøj af høj kvalitet haft en førende position inden for sports-BH'er i flere årtier, og mere end 2 millioner kvinder har trænet i en Casall Iconic Sports bra. Nu har Casall sammen med University of Portsmouth gennemført et unikt forskningsstudie for at måle brystbevægelsesforandringer i en sports-BH, der er vasket 200 gange. 
 
Brystvæv har begrænset iboende støtte, og kraftige bevægelser kan forårsage skade på anatomiske bryststrukturer. Et bryst bevæger sig tredimensionelt (op og ned/frem og tilbage/side til side) med 4-15 cm ved f.eks. løb, og en velfungerende sports-BH er derfor afgørende for at give støtte og begrænse brystbevægelser under træning – hvilket igen reducerer brystsmerter, ubehag og forandringer i udseende.  
 
Casall har i årtier udviklet testvindende modeller med innovation og bæredygtighed i fokus. Nu driver Casall endnu en gang udviklingen fremad i samarbejde med University of Portsmouth, det førende forskningsinstitut inden for brystbiomekanik, BH-videnskab og brystsundhed, ved at fokusere på, hvor længe sports-BH'en bevarer sin oprindelige funktion.  
 
”Kun ét tidligere forskningsstudie fra 2021 har set på, hvordan en sports-BH’s funktion ændrer sig efter vask, og i det kunne vi konstatere, at allerede efter 25 vaske øgedes brystbevægelserne med ca. 20 % sammenlignet med, da BH'en var ny og uvasket. Vi blev derfor meget positivt overraskede, da vi nu kunne konstatere, at der ikke var nogen statistisk signifikant forskel på brystbevægelserne for Casall Iconic Sports Bra efter hele 200 vaske”, siger Brogan Jones, der er Senior Research Associate ved University of Portsmouth. 
 
Undersøgelsen testede også forskellen i ydeevnen mellem tekstiler, der var fremstillet af henholdsvis nye fibre og genanvendte. Heller ikke der kunne der ses nogen forskel hverken før eller efter 200 vaske.  
 
”Vi har omfattende ekspertise i, hvordan en sports-BH skal være konstrueret for at give maksimal support, komfort og bevægelsesfrihed, men vi ved også, at valget af stof er ekstremt vigtigt for pasform og funktion, præcis som for træningstights. Til tights har vi allerede 5 signaturstoffer i meget høj kvalitet, som vi ved bevarer samme ydeevne efter 200 vask. Nu har vi med samme strenge testarbejde sikret, at vi kan love det samme, når det gælder vores sports-BH'er”, siger Lina Forssmed, Head of Buying & Assortment hos Casall Sport. 

At en sports-BH holder mange vaske er den næstvigtigste egenskab for den ideelle sports-BH i en tidligere undersøgelse med 800 svenske kvinder, som IPSOS gennemførte for Casall i 2020. Nu findes der for første gang en sports-BH, som garanteret gør netop det. 

Casall Iconic Sports Bra er tilgængelig på www.casall.com og i Casalls egne butikker samt bredt distribueret inden for sportshandelen. Størrelser fra XS-XL, skål A/B-C/D, i et stort antal farver med en vejledende pris fra 450DKK.  
 About Casall

Om Casall Casall blev etableret i 1984 med viljen til at udvikle det absolut bedste inden for træningstøj og træningsredskaber til hjemmebrug. Siden starten har kvalitet, design, innovation og en høj etisk standard konsekvent været i fokus, og Casall er i dag en førende autoritet inden for træning i Sverige. Casall sælges på 26 markeder verden over hos bl.a. Selfridges, El Corte Ingles, Zalando, sportsforhandlere og via Casall.com.


Contacts

Sofia Brandberg
CMO
Sofia Brandberg